Treball De Recerca Autisme
10027 palabras
41 páginas
INDEX Introducció ………………………………………………………………………….. pg.2
Hipòtesis ……………………………………………………………………………… pg.2
Metodologia ………………………………………………………………………… pg.2
L’autisme............................................................................................................ pg.3
Evolució històrica del tractament de l’autisme …………………………...pg.3
Definició i símptomes de l’autisme ...........................................................pg.3
Tipus d’autisme ............................................................................................pg.6
Causes de l’autisme ............................................................................................pg.8
Causes biològiques…………………………………………………………………pg.8
Factors …ver más…
L’autisme era, doncs, una conseqüència de la ruptura de la comunicació afectiva entre la mare i el fill, i la mare n’era la culpable.
Ja a l’any 1954 Kanner va començar a pensar que la seva teoria no era gens ferma al veure que els germans dels autistes, educats de la mateixa manera i pels mateixos pares, no tenien, en la gran majoria de casos, cap tipus de problema de conducta ni de comunicació. L’any 1971 Kanner va desistir per sempre de la seva absurda teoria “tèrmica” i va absoldre a les mares de tota culpa.
Per les mateixes dates, a la tardor de 1943 el pediatre Hans Asperger va presentar a Viena el seu treball d'habilitació sobre formes obstinades de conducta en alguns joves, i els va diagnosticar una <<psicopatia Autista>>.
A partir d'aquestes investigacions, han estat molts els metges i psiquiatres que s'han dedicat a estudiar l'autisme, fins que es va arribar a la conclusió que no és una malaltia, sinó un trastorn hereditari causat per anomalies en el desenvolupament cerebral. Avui en dia les investigacions sobre aquest desordre estan molt avançades, però encara queden hipòtesis per resoldre.
Definició i símptomes de l’autisme
L’autisme no és una malaltia, és una síndrome, un conjunt de símptomes que caracteritzen un trastorn degeneratiu del desenvolupament biològic, psicològic i social d’una