"No Sigues Bajoca" Proposta Didáctica De La Lectura
977 palabras
4 páginas
¡NO SIGUES BAJOCA!. Pascual AlapontUna proposta didàctica
1. SOBRE EL LLIBRE:
A) ARGUMENT:
1. En “¡No sigues bajoca!” es narren les aventures d'una família una miqueta especial. Manel, un dels protagonistes d'aquesta història, ens conta totes les coses que passen com si d'un dietari es tractara, però no es respecta l'estructura de dietari com a tal.
L'altre protagoniste del llibre és Frederic, el seu avi, tots dos porten de cap a tots els altres membres de la família amb les seues ocurrències.
La narració comença amb el relat i la descripció d'una situació qüotidiana: l'hora de dinar. D'aquesta manera es presenten el personatges principals, la tia Roser, el pare i la mare, junt amb els dos ja esmentats abans. Manel i l'avi …ver más…
En fí, una divertida història des de la primera paraula fins al final, que de segur farà gaudir a tots els seus lectors.
2. ACTIVITATS:
A) ACTIVITATS PRÈVIES: Per a motivar a l'alumnat per a la lectura d'aquest llibre podem realitzar les següents activitats:
– En primer lloc el professorat triarà un dels capítols (jo personalment triaria el de la classe de música) i començaria a contar-se'l als alumnes. Però ho farà com si de la seua família o d'un conegut es tractara, així aconseguirà cridar l'atenció de l'alumnat, a més de treballar la comprensió oral. Abans d'acabar de contar-ho demanarà als alumnes que propossen diferents finals per a la història, açó fomentarà un treball d'expressió oral. A continuació el mestre/a acabarà de contar la història. Després demanarà als alumnes que s'imaginen als personatges, cada alumne haurà de fer una descripció de cóm seràn els personatges i l'acompanyaran amb un dibuix per a motivar-los. - Podríem demanar als alumnes que ens contaren alguna anècdota graciosa que els ha succedit amb la seua família (en algun viatge, a casa, de visita a un familiar...).
B) ACTIVITATS DURANT LA LECTURA: Ocuparem algunes de les sessions a l'aula per a realitzar lectures, tant en veu alta (en conjunt) com individuals. Des prés de la lectura de cada capítol podem omplir un qüestionari que