temps de conquesta
Autor : ENRIC LLUCH
Títol : TEMPS DE CONQUESTA
Col.lecció : Esguard
Editorial :Bromera Lloc d’edició : Alzira Any d’edició : novembre 2007 Pàgines : 160 págines
2. Argument (Breu explicació dels fets narrats en el llibre. Màxim 50 mots).
El 5 de Setembre de 1229, una flota de més de 150 vaixells salpa cap a les Mallorques per conquerir-les, entre els passatgers es troben un jove ferrer i el seu fill,que han tingut que anar per ordre del rei, aquest ferrer i el seu fill canvien la seua vida per sempre, i treballen per al rei com a ferrer, construint dages i espases, fins que un dia el ferrer es manat a ala guerra i a ella mor.
Al seu fill li canvia la vida per sempre, i …ver más…
Quant temps passa entre l’inici i l’acabament de l’argument. Em quina època històrica se situen els fets que s’expliquen).
Habitualment l’acció transcorre a Mallorca. Entre l’inici de la historia i el final pasen 30 anys mes o menys, al inici de la història Guillem Ferrer , que també es el narrador, té huit anys i al final de l’història, no ho fica clarament, però es de suposar que si ja estava cassat i tení un fill devia tindre un 35- 40 anys, per tant encara que no fica els anys exactes que transcorren desde l’inici fins al final podem suposar que son uns 25- 30 anys.
Temps de conquesta se enmarca en el periode que va des de la preparació de la campanya de conquesta de les Mallorques fins l’entrada del rei Jaume I en la ciutat de València. Dit d’una altra manera, desde el 1229 fins al 1238. Nou anys d’intensa activitat de caràcter expansiu de la Corona d’Aragó, protagonitzada per la monarquia, per la noblesa i per la burgesia comercial. Cadascun dels estaments entrarà en les dues campanyes- les de Mallorques i València- per causes ben distintes; però en el fons els interessos econòmics i comercials seran el motiu principal de les intervencions. Sobre aquest rerefons històric, la novel.la en la que interfereixen personatges reals amb altres de ficció,tracta de contar aquests esdeveniments desde la perspectiva d’un humil ferrer de Cardona.
6. Opinió personal