Patrimoni Natural - Resumen
Introducció
El meu nom és Pablo Morales Amor i en aquest treball parlaré del llibre que he llegit, Patrimoni Natural. Elogi i defensa de la diversitat lingüística, de Jesús Tuson. En primer lloc, relataré els motius pels quals l’he triat i l’he tornat a llegir. He de dir que el vaig llegir fa dos anys, quan el meu professor de l’institut ens va obligar a llegir-lo. Un any després, el vaig haver de tornar a llegir a la universitat i em va agradar encara més però mai no vaig tenir l’oportunitat de compartir amb ningú allò que el llibre m’havia trasmés i eixe és el meu propòsit hui.
Per començar, comentaré quina serà l’estructura d’aquest treball. En primer …ver más…
L’arbre es divideix en branques que al mateix temps van dividint-se en subbranques que també van dividint-se en branques més menudes fins arribar a les llengües que es parlen actualment.
La segona part, que com ja he dit, s’anomena Elogi (i defensa) de les diferències, i té intrínseca la idea de que les persones naixen ja amb un "coneixement" de llenguatge, es a dir, un talent natural que té l'ésser humà que ens ajuda en adquirir una llengua em pocs temps. I és per això per que el nens aprenen a parlar en 1 o 2 anys, i després saben formar sintagmes, etc.
A la tercera part, Tuson ens parla de quines actituds adopten els parlants envers les llengües i què és allò que ocorre en una situació de conflicte lingüístic. Remarca, a més, que la cohesió entre dues llengües és impossible perquè sempre hi haurà una que estiga per damunt de l’altra, de la minoritzada.
Com ja he dit, la tercera part d'aquest llibre es centra en com les llengües es relacionen les unes amb les altres i els diferents orígens distints que hi mostren. Aquesta part del llibre comença explicant la natura del verbs i com cada verb hi aporta diferents arguments depenent de la seva natura. Després compara aquest joc d'arguments amb altres llengües hi s'afirma que no hi ha llengües primitives, que totes tenen un complexe sistema fònic i consonàntic.
També hi és parla de la relació amb altres llengües, destacant que les llengües que provenen d'una rama distinta (s'exemplifica amb un