Educació emocional i llenguatge en el marc de l´escola
El llibre que ens disposem a analitzar s’anomena Educació emocional i llenguatge en el marc de l'escola, i està escrit per Josepa Gómez i Bruguera.
Josepa -Barcelona, 1949-. Mestra. Membre de l´equip pedagògic que funda l´escola Nabí de Barcelona, la qual inspira el seu projecte Educatiu en la Pedagogia Freinet. Compagina la seua tasca docent amb activitats de formació pedagògica i amb publicacions referides, bàsicament, a la importància del llenguatge oral i escrit com a eines fonamentals de comunicació humana. Pertany al Grup de Treball de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre …ver más…
Considere que moltes de les aportacions que el llibre ofereix estan connectades amb l'assignatura Habilitats Lingüístiques. Clara connexió podem trobar, per exemple, entre la informació aportada en el llibre sobre l'aprenentatge de l'escriptura i la qual l'assignatura ens ofereix també respecte a aquest tema. Destacaria, a més, la importància que se li dóna a l'àmbit social en ambdós casos en l'aprenentatge tant de la lectura, com de l'escriptura. Cap també destacar que tant en l'assignatura com en el llibre, es valora notablement i se li dóna la importància que mereix a la connexió entre àmbit emocional i àmbit lingüístic, doncs, com hem pogut comprovar, tant en l'assignatura com en el llibre, ambdós van units, i sense una correcta educació emocional, no s'arribarà a l'instant desitjat quant al que al desenvolupament del llenguatge es refereix.
D´ altra banda, m'agradaria destacar que, moltes de les pautes que es donen en el llibre per a iniciar als alumnes en la lectura i l'escriptura, podrien ser emprades per a treballar la lectoescriptura amb alumnes que seguisquen el PIL, doncs, la majoria de les activitats parteixen de la vida quotidiana del xiquet, i, a partir d'això, aquest expressa les seues emocions, sentiments…. Cosa que afavoriria l' interès